New York

Romeo och Julia med Orlando Bloom

I morgon har Romeo och Julia premiär på Broadway med Orlando Bloom i huvudrollen som Romeo. Denna tragiska historia är en av Shake Spears mest kända verk och visst har man tyckt synd om det unga kärleksparet både en och två gånger. Det häftiga är att historien är skriver på 1500-talet och fortfarande i vår tid har ett viktigt budskap. Om du inte sett den tycker vi att du ska passa på om du ändå är i New York och glöm inte att ta med dig ett hänglås.

London

Doktor Glas i London

Krister Henriksson gör debut i West End i London med Doktor Glas. Monologen bygger på Hjalmar Söderbergs bok om den mycket ensamma och olyckligt kära doktorn som slits mellan passion och moral. I april och maj kan du se honom på Wyndhams Theatre.

Av Ann-Chatrine Hellstrand, sedan
Allmänt

Tom Hanks i Lucky Guy

Få personer är så “likable” som Tom Hanks och få personer kan skryta med att de vunnit två Oscars. I mars har han även gjort debut på Broadway som journalisten, krönikören och Pulitzerpris vinnaren Mike McAlary i Lucky Guy.

Av Ann-Chatrine Hellstrand, sedan
London

Zach Braff (JD i Scrubs) kommer till West End

När Zach Braff inte spelar JD i Scrubs har han debuterat som pjäsförfattare och fått lysande recensioner för enaktaren All New People, som har spelat för fullpackade hus på off-Broadway-teatern Second Stage Theatre. I februari kommer All New People till West end efter ett kort gästspel i Manchester och Glasgow.

Av Nikke Lindqvist, sedan