Tack och RIP David Bowie

Utan dig hade mitt liv sett helt annorlunda ut och troligen hade Ticmate inte funnits. Under mina tonår lyssande jag och mina vänner massvis på dina skivor och inspirerades stort av dig. Lets Dance turnén kom till Ullevi i Göteborg 1983 och jag som bodde i Jönköping tänkte att hyra en buss och åka tillsammans med 50 personer vore kul. Sagt och gjort ordnade jag en resa helt utan vinstintresse. Det visade sig dock att det var 150 personer som ville följa med och utan att jag visste om det hade en affärside fötts som blev Svensk Nöjestrafik AB. Nöjeskontoret kontaktade mig och jag flyttade till Stockholm och arbetade bl a med Cornelis Vreeswijk sista turné, Svensk Nöjestrafik köpte Box Office som blev basplattan innan Ticmate tog språnget vidare ut i världen.

12469535_973847162694877_3188540043378278252_o

David Bowie är en stor förebild att tänka i nya banor, aldrig stå stilla, våga misslyckas, var nyfiken på det okända, inte bli bekväm och luta sig tillbaka och bejaka det som är annorlunda och utmana normer i samhället. Det är ur denna jordmån Ticmate växer.

https://www.youtube.com/watch?v=pl3vxEudif8

Precis som när Cornelis Vreeswijk efter några år av publik tystnad gav ut sina sista skivor  ”I elfte timmen” och ”Till Fatumeh – Rapport från de osaligas ånger” innan han dog i cancer, tror jag David Bowie valde att släppa taget om jordelivet efter att hans nya skiva var lanserad.

Tack och RIP David Bowie

Marcus Moeschlin

Grundare & VD Ticmate

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *