Slaget om Premier League 2012

Det har sedan länge stått klart att det är två lag som slåss om ligatiteln i Premier League. Två lag från samma stad, ett blått och ett rött. Arabiska oljepengar mot världens bästa scouting.

Snart möts Manchester City och Manchester United på Etihad stadium, matchen som skulle avgöra ligan, men många säger att det redan är klart?

Redan förra veckan så tryckte en supporterklubb till United upp tröjor med trycket Champ20ns 2012 med budskapet att klubben vinner sin 20:e ligatitel 2012. “Det är inte en chans att City tar igen det här.” sa chefen för kampanjen. Detta var innan City bara lyckats få lika mot Sunderland på hemmplan och var illa ute länge.
Nu leder Unitet med 5 poäng och matchen mot City spelas den 30:e april.

Men vad är det som talar emot City? Ligans, på papper, absolut bästa lag. Jo, även om de har ligans bästa lag så måste man titta på rutinen. Om man börjar med tränaren Mancini, han vann ligan ett år med Inter, annars är medaljskåpet inte fullt. Joe Hart som kom till City från småstadslaget Shrewsbury har inte vunnit någon liga där heller. I backlinjen så har vi rutinerade Kolo Touré och Gaël Clichy, de vet hur man slåss om titlar, dock platsar de inte i startelvan. Yaya Touré, Kolos bror, har rutin från Barca och det är även han som styr upp mittfältet. Anars ser det blekt ut, trors spelare som Nasri, David Silva, James Milner och Adam Johnson. Edin Dzeko vann bundesliga med Wolfsburg och Balotelli med Inter, men Balotelli var blått en oslipad diamant då. Agüero är van vid att stå i skuggan av större lag från tiden i Atletico Madrid och Carlos Tevez, som har mest rutin, får knappt spela.

Medans Manchester City klurar på hur de ska klara det här så kan United lugnt luta sig tillbaka, de vet hur man gör, de har gjort det 19 gånger förut och de kommer troligtvis göra det igen.

// Love Lindqvist som också bloggar om fotboll på LoveAndFootball.com
Bilden kommer från Manchesterfotboll.se 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *