Argentinare ny påve

De stående på Petersplatsen väntade förväntasfullt innan det gavs till känna att den nya påven skulle bli Argentinaren Jorge Mario Bergoglio.
En halv värld kunde andas ut och nu kan bara framtiden visa om Gergoglio är en sådan kämpe för de fattiga som han målas upp som. Visst blir man lite sugen på att besöka Rom och andas in den katolska luften. På Rombiljetter.se kan du smidigt och enkelt boka din biljett till Vatikanturen.


Filed under: Rom

Francesco Totti

Francesco Totti - Prinsen av Rom

Prinsen av Rom. Det är vad han kallas, Francesco Totti, en av tidernas bästa mittfältare och en av världens mest lojala spelare. Den spelare som nu har gjort flest mål i den italienska ligan.

Fancesco Totti är numera historisk, efter 56 år så är Gunnar Nordahls gamla målrekord brutet. Mål 210 och 211 kom när Tottis Romma mötte Cesena.


Guidad visning av Vatikanen

Jag är inte särskilt religiös, och jag är inte katolik, men en guidad visning av Vatikanen är ett definitivt måste när vi nu är i Rom. Det vore närapå en synd att låta bli att besöka detta mytomspunna lilla område, som sedan 1378 har varit påvens residens och som sedan 1984 har funnits på UNESCOs världsarvslista.

Trots att Vatikanen bara är 0,44 km2 och muren som sträcker sig runt pyttestaten bara är 3200 m lång, så är guidningen på tre timmar, och den skulle ha kunnat vara längre ändå. För vatikanen är proppfullt av konstskatter som samlats under århundraden och det finns massor att titta på och lära sig om.