Queens Park Rangers kämpar för bita sig fast Premier League

Förra året gjorde londonlaget Queens Park Rangers comeback i Premier League efter att ha dominerat i Championship. Få trodde att laget skulle klara sig mer än en säsong, egentligen på ganska svaga grunder. Premier League är en spelande liga med individualister som leder sitt lag, Championship är en krigande liga som är väldigt oviss på förhand, de lag som går upp är de som kämpar mest, sällan ser man dribblingränder från halvplan á la Maradona, snarare mål likt Petter Hanssons 2-0 mot Grekland.

Just nu leder Brighton & Hove Albion i Championship, nykomlingar förra året, med två pinnar mer än Huddersfield, nykommlingar efter att ha kvalat upp förra året.

QPR skulle nog inte klarat sig kvar i Premier League med laget de hade säsongen 2010/2011, men det hände grejer, och det hände lite i smyg. Sean Wright-Philips med bakgrund i både Chelsea och Manchester City anlände. Joey Barton, en av de största krigarna i ligan drog på sig den blåvit-randiga tröjan och fler stjärnor kom. Bobby Zamora från Fullham, Djibrill Cissé, en av de största målskyttarna på 2000-talet, Sydkoreas bästa spelare Park-Ji Sung, Milans vänsterback Taiwo.

I mångas ögon var QPRs 17:e placering en skräll, men med facit i hand så var det faktiskt ett misslyckande. Deras nya stjärnor gjorde inte målen som behövdes och som många storsatsande lag så glömdes försvaret bort. Så i somras skulle de rätta till detta, in kommer ting, ting i form av Julio Caesar, världens bästa målvakt 2009/2010. En målvakt kan väldigt, väldigt sällan se till så att ett lag vinner, men de kan väldigt ofta vara skillnaden mellan poäng eller inte, med lugne Julio Caesar mellan stolparna så är det bara offensiven som måste förbättras, något som kanske också kommer hända?

Manchester City vill inte sälja sin svenske talang John Guidetti, han kan bli en av de bästa i världen och de vill de inte gå miste om, och för ett lag som bara köpt till sig sina framgångar ser det bra ut att ha en talang som är fostrad i klubben. Men Guidetti har drabbats av en kycklingrelaterad virussjukdom och det är osäkert om han platsar i Citys stjärnspäckade lag så en ny utlåning när han är tillbaka i full träning är högaktuell, och Queens Park Rangers är ett av lagen som kommit på tal. Den snabbe och rutinerade franska bästen Djibril Cissé och kloke, explosiva John Guidetti skulle kunna få QPR till Europaspel om allt vill sig riktigt väl.

I senaste matchen, ett hemmaderby mot West Ham var seger viktigt, men efter ett hårt derby med 10 gula kort och en utvisning för QPRs Samba Diakite så slutade matchen 1-2. På sex matcher har QPR bara tagit två poäng och något måste hända om de tänker sig att stanna kvar i Premier League.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *