Premier League – Toppar och floppar

Det är bara en omgång kvar i Premier League innan spelarna tar ledigt inför julen. Det har varit en hyfsat händelserik höst i England och vissa händelser är mer tongivande. Jag har tagit ut tre floppar och tre toppar från hösten.

Floppar

Flopp 3:
Chelsea såg otroligt starka ut inför säsongen, speciellt med tränaren Villas Boas. Dock så misslyckades den unga portugisen något ofantligt. Han värvade in Lukaku, Mata och Meireles, bänkade Lampard och nu är Anelka på väg bort. Han kom och rörde till det rejält. Ett lag som ska ständigt slåss om guldet måste nu kämpa för att komma till Champions League.

Flopp 2:
Arsenals tränare Arséne Wenger var mycket omdiskuterad. Han har gjort sitt i klubben och det kommer att krävas stora mirakel om han är kvar till säsongen 2012/13. Utan Robbin van Persie så hade Arsenal varit långt ner i ligasystemet. Wenger tänker inte som en mästare utan satsar bara på framtiden, en framtid han senare ändå bara tappar till Manchester City.

Flopp 1:
Premier League är väldigt oviss och på förhand är det egentligen bara tre-fyra lag som slåss om guldet, dock så är Europa-platserna väldigt öppna och ett lag som satsade stenhårt för att komma ut i Europa var AFC Sunderland från Newcastle. In kom Wes Brown och John Oshea från Manchester United och vår svenska stjärna Sebastian Larsson. De lånade in Bendtner som bildade anfallspar med Gyan, men vad gick snett? Jo, de ligger på 16:e plats med endast tre vunna matcher. Mycket har hänt sen 1-1 matchen på Anfield i första omgången.

Toppar

Topp 3:
Torres gör fortfarande inga mål och Drogba börjar bli lite avdankad, men då har en ny 22-åring fått sitt genombrott. Daniel Sturridge har gjort 12 mål på 17 ligamatcher och kommer bli extremt viktig för Chelsea om de ska nå Champions League.

Topp 2:
Medan Sunderland har misslyckats under hösten så har ärkerivalerna gjort succé, Newcastle United har nästan inga pengar och spelade i League Championship för två år sedan. Ändå ligger laget på sjunde plats med lika många poäng (26) som Liverpool och Demba Ba ligger tvåa i skytteligan. Visserligen blev det förlust mot Norwich men Sunderland har fortfarande stor chans på Champions League-plats.

Topp 1:
Arsenal har tappat sina största stjärnor Samir Nasri och Fabregas. Frågan var vem som skulle föra spelet på mitten och det blev ett stort problem, dessutom var Wilshare borta på grund av skada. Song, Arteta och Ramsey har verkligen inte samma kvalitéer, men då tog Robbin van Persie över fullständigt och gör alla Arsenals mål och leder skytteligan på 15 baljor (Arsenal totalt har gjort 17 mål). Utan sin holländare så skulle Arsenal vara ett bottenlag.

Det kommer vara ett Manchester-lag som leder ligan inför juluppehållet, City har två poäng fler än United. United möter QPR borta och City möter Arsenal hemma.

// Love Lindqvist som även bloggar om fotboll på LoveAndFootball.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *