Peter Jöback är Fantomen på operan!

19 mars 2012 tar Peter Jöback tar över huvudrollen som Fantomen i Phantom of the Opera på Her Majesty’s Theatre i London. Premiärdatumet har äntligen blivit officiellt! Vi märker redan att det kommer att sitta ovanligt många svenska Peter Jöback-fans i salongen mellan mars och september.

UPPDATERING: 29:e april 2013 tar Peter Jöback över fantomenmasken på Broadway. Läs mer här!

Peter Jöback kommer inte att medverka i samtliga föreställningar, och tyvärr vet man aldrig i förväg vilka föreställningar han kommer att medverka i, men den som köper biljetter från 19e mars och till och med september 2012 kan känna sig ganska säkra på att få se vår starkast lysande musikalstjärna just nu i musikalernas musikal.

När Andrew Llloyd Webbers hyllade musikal Phantom of the Opera fyllde 25 år i början av oktober medverkade Peter Jöback i jubileumsföreställningar som hölls i Royal Albert Hall och direktsändes ut till biografpublik i flera länder. Peter blev ordentligt hyllad:

– Det var väldigt fina applåder när jag sjöng min del och det var verkligen ett jättefint mottagande. Och en enorm ära att stå där. Det var musikalhistoria, med Andrew Lloyd Webber och Cameron Mackintosh på scenen – och så jag. Det fick mig att känna mig taggad, säger Jöback till Expressen.

Peter Jöback kommer att spela rollen som Fantomen i sex månader, men det kan faktiskt komma att innebära över 200 föreställningar, då Phantom of the Opera spelas åtta gånger i veckan.

Köp dina biljetter till Phantom of the Opera via Londonmusikaler.se

Se även: Aftonbladet, Expressen, SvD, Svt

 

2 reaktion på “Peter Jöback är Fantomen på operan!

  1. Pingback: Sista akten som Fantomen på operan för Peter Jöback | Ticmate-bloggen

  2. Pingback: Peter Jöback gör debut på Broadway | Ticmate-bloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *