Park Ji-sung till QPR

Park Ji-Sung eller Ji-sung ParkPark Ji-sung (eller Ji-sung Park, det kvittar) är Sydkoreas mest framgångsrika fotbollsspelare med 100 landskamper bakom sig och sju år i Manchester United där han vunnit ligan fyra gånger och Champions League en gång är nu klar för storsatsande londonklubben Queens Park Rangers.

En av de stora förändringarna som skedde när Alex Ferguson tog över i Manchester United var det breda scoutnätverket. Istället för att köpa färdiga stjärnor så köper man frön som sedan växer och blir vackra blommor. Park var ett frö när han köptes från PSV Eindhoven 2005. Trots att Park altid har levererat på plan så har han på senare tid mest varit en breddspelare, något som 31-åringen tröttnade på och har nu skrivit ett treårskontrakt med QPR som satsar på att spela i Europa redan nästa år, trots att klubben gjorde sin comeback i högstaligan under den gångna säsongen.
En annan nykomling, Reading siktar också högt och sägs ska värva stort under sommaren. Det ska bli intressant att fortsätta följa Premier Leagues Silly Season.

// Love Lindqvist – @love_lin
Foto: Korea.net via Flickr CC 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *