Musikaler du måste se i London 2017

Must-see-Musicals-in-London-in-2017-SE-640x402Att gå på musikal eller se en pjäs i West End, är som den vispade grädden till kladdkakan, lite dekadent och lyxigt, men så värt att unna sig på resan till London! Det kan dock vara svårt att välja vad du ska se, om du bara är i stan för en helg eller kanske en vecka.

Det härliga är att London och West End har ett brett utbud av makalösa pjäser och musikaler, föreställningar som tar andan ur dig och lämnar dig med en fantastisk känsla av upprymdhet. Det ironiska är att det breda utbudet kan göra det så mycket svårare att bestämma vad du ska se!

– Vill du gå på den nya heta musikalen som är i ropet just nu? Föreställningen med flest utmärkelser? Eller den som är baserad på boken du älskade som barn?

Vi som har haft turen att ha sett de flesta av dessa föreställningar, skulle definitivt föreslå att du börjar med någon av dessa fem: The Lion King, Les Misérables, Wicked, Thriller Live eller Phantom of the Opera.

Vi är övertygade om att någon av dessa prisbelönta långkörare blir en given succé för just dig!

Nedan tar vi en närmare titt på dessa musikaler.Lion KingLION KING

Disney’s Lejonkungen är en familjevänlig favorit som uppskattas av publik i alla åldrar! The Lion King är en av de mest fantastiska musikaler som någonsin gjorts, både i och utanför London och musiken är skriven av självaste Sir Elton John.

Lion King hade sin världspremiär i London oktober 1999 och spelas fortfarande på vackra Lyceum Theatre nära Covent Garden. Den populära musikalen har setts av mer än 85 miljoner människor runt om i världen, med produktioner på alla kontinenter utom Antarktis!

Text och musik av Tim Rice och Elton John. Julie Taymor står för regin av denna musikaliska version av Disney’s vansinnigt populära film Lejonkungen. Julie var faktiskt den första kvinnan att vinna en Tony Award för ’Best Director of a Musical’.

Välj denna musikal: Om du vill bli hänförd av otroliga kostymer, smink och scenografi, lyssna till välkända låtar från The Lion King och njuta av en föreställning du och din familj aldrig kommer att glömma!

Teater: Lyceum Theater.

Föreställningens längd: 2 timmar 50 minuter, inklusive paus.

Dagar & tider: onsdag, lördag & söndag kl. 14:30 & tisdag-lördag kl. 19:30.

Lämplig för: Rekommenderas för barn från 6 år och äldre. Vänligen notera att barn under 3 år inte är tillåtna.Les Miserables, London's West EndLES MISÉRABLES

Cameron Mackintosh legendariska produktion av Boublil och Schönbergs Les Misérables är en världsomspännande succé. Mer än 70 miljoner människor runt om i världen, i 43 länder och på 22 språk, har sett denna musikal som fortfarande slår försäljningsrekord!

Denna starka episka berättelse från 1800-talets Frankrike, med slagkraftiga fakta, starkt manus, strålande orkester, magnifika scenuppsättningar och själfulla sånger, är den längst spelade musikalen i Londons West End.

Les Misérables produceras av Cameron Mackintosh och är baserad på Victor Hugos roman. Claude-Michel Schönberg är medförfattare och kompositör (både Les Misérables och Miss Saigon), allt i samarbete med Alain Boublil.

Välj denna musikal: om du vill uppleva världens mest populära musikal och den längst spelade föreställningen i Londons West End!

Teater: Queen’s Theatre.

Föreställningens längd: 3 timmar, inklusive paus.

Dagar & tider: onsdag & lördag kl. 14:30 & måndag-lördag kl. 19:30.

Lämplig för: Rekommenderas för barn från 7 år och äldre, men barn från 3 år är tillåtna med en egen biljett. Om barnen blir rastlösa kan ni bli ombedda att lämna teatern.Wicked, London's West EndWICKED

Wicked har vunnit över 100 internationella utmärkelser, bland annat tre Tony Awards, en Grammy Award och en Trip Certificate of Excellence Award.

Musikalen har förtrollat sin publik i alla åldrar över hela världen i ett helt decennium. Wicked spelar på London Apollo Victoria Theatre, där den har blivit en riktig hit och långkörare som den 10:e längst spelade West End-musikalen genom tiderna.

Wicked – The Untold Story of the Witches of Oz – är den otroliga historien om en osannolik men djup vänskap mellan två unga kvinnor (häxor!) som träffar varandra som unga trollkonststudenter vid Shiz University: den blonda och mycket populära Glinda och den missförstådda gröna flickan Elphaba.

Wicked är baserad på en roman av Gregory Maguire, med text och musik av flerfaldigt Grammy- och Oscarbelönade Stephen Schwartz och manus av Winnie Holzman. Regi av Joe Mantello.

Välj denna musikal: om du vill njuta av en prisbelönt musikal fylld av magi och en hjärtevärmande berättelse om vänskap.

Teater: Apollo Victoria Theatre.

Föreställningens längd: 2 timmar 45 minuter, inklusive paus.

Dagar & tider: onsdag & lördag kl. 14:30 & måndag-lördag kl 19:30.

Åldersgräns: Rekommenderas för barn från 7 år och äldre. Vänligen notera att barn under 3 år inte är tillåtna. Barn under 16 år måste ha sällskap av en vuxen under föreställningen.

Thriller - LiveTHRILLER LIVE

Thriller Live är den ultimata konserthyllningen till The King of Pop; Michael Jackson. Thriller Live är nästan som att uppleva Michael Jackson livs levande på en konsert.

Föreställningen är en musikalisk resa och hyllning till Popkungen Michael Jackson. Michael Jacksons karriär sträckte sig över 40 år, från sina unga dagar i Jackson 5 till sin otroliga solokarriär. Genom åren har han sålt mer än 750 miljoner album. Albumet Thriller är än idag världens mest sålda album.

Välj denna föreställning: om du är ett Michael Jackson-fan eller Jackson 5-fan, om du letar efter en högenergi-show där hela salongen slår klackarna i taket och kör sin egen Moonwalking!

Teater: Lyric Theater.

Föreställningens längd: 2 timmar 20 minuter, inklusive paus.

Dagar & tider: lördag kl. 16:00, söndag kl. 15:30 & tisdag-fredag & söndag kl. 19:30 & lördag kl. 20:00.

Åldersgräns: Passar alla åldrar, Michael Jackson-fan eller inte!Phantom of the OperaPHANTOM OF THE OPERA

Fantomen på Operan är verkligen musikalernas musikal och en ren glädje för alla musikalälskare. Andrew Lloyd Webbers mästerverk firade sitt 25-årsjubileum år 2011 och fortsätter, efter mer än 11 000 föreställningar, att fängsla sin publik på vackra Her Majesty’s Theatre i Londons West End.

The Phantom of the Opera är ett musikaliskt fenomen, med några av de mest extravaganta scenuppsättningar och specialeffekter som någonsin använts på en scen. Denna mycket populära föreställning har iscensatts i över 90 städer och har vunnit över 50 utmärkelser över hela världen!

Välj denna föreställning: om du vill uppleva Musikalen av alla Musikaler, en riktig klassiker med en fängslande historia, hårresande ballader och sensationella sceneffekter.

Teater: Her Majesty’s Theatre.

Föreställningens längd: 2 timmar 30 minuter, inklusive paus.

Dagar & tider: torsdag & lördag kl. 14:30 & måndag-lördag kl. 19:30.

Åldersgräns: Rekommenderas för barn från 10 år och uppåt. Vänligen notera att barn under 5 år inte är tillåtna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *