Milans mardrömsmånad

Årets första månad är avklarad och vi kommer närmre sommaren, värmen och fotbolls EM, något alla ser fram emot. Men på vägen dit är det en del saker som måste klaras av. Vi slänger oss rakt in i Februari, vilket ser ut att bli en mardrömsmånad för AC Milan. Det är troligtvis i Februari som vi kommer veta vilka som kommer slåss om Scudetton.

Redan på månadens första dag mötte MIlan Lazio borta på Olympiastadion i Rom, en match som slutade 2-0 till Lazio efter en uppmärksammad dommarvändning. Miroslav Klose har tagit sig an Italien och han har gjort det bra, med Hernanes bakom bildar Lazio ett riktigt bra anfall.

Ingen rast och ingen ro. På söndag så gästar sensationslaget Napoli San Siro. Napoli slog nyligen ut Inter ur kuppen och de ser ut att klara av vad som helst just nu. Lavezzi, Hamsik och inte minst Edison Cavani bildar ligans absolut vassaste anfall och det är inte ofta det har gått 90 minuter utan att någon av dessa herrar gjort mål. Maggio och Inler på mittfältet håller även de hög klass men det som Milan kan dra nytta av är Napolis något svagare backlinje, det blir en svår uppgift.

Tre dagar senare, den åttonde februari så står Juventus för motståndet. Laget leder ligan och har varit helt strålande, dock är den här matchen i kuppen och Milan kommer troligtvis lägga mindre värde på den med tanke att…

…tre dagar efter den matchen så ska de spela borta mot Udinese. Udinese har alltid varit ett svårslaget lag men aldrig ett topplag. Förra säsongen så tappade de sin största stjärna, Alexis, till Barca och nu är de helt plötsligt med i toppstriden. Di Natale är en av de som slåss med Zlatan om skytteligasegern och det är en ödesmatch för båda.

Men sen kommer den absolut viktigaste för många. den 15:e Februari gästar Wenger och hans mannar San Siro. Arsenal spelar nästan alltid bra i Champions League och jag ser att båda lagen har lika stor chans. Dock är det mycket viktigt för Milan att vinna för bortamatchen blir inte lätt.

Sen blir det en liten ”paus” med Cesena borta, dock förlorade Milan den matchen förra året. Den 25:e gästar Milan Juventus, och nu är det ligan som gäller. Ligasegern kanske. Många tror att det är de två som kommer slåss om guldet och det är mycket troligt.
Milan spelar inte alltid så bra mot bättre lag men i Februari så är det vinna eller förlora

Ticmate säljer biljetter till de flesta av matcherna:

// Love Lindqvist som också bloggar om fotboll på LoveAndFootball.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *