Mario Balotelli

När man, som riktigt fotbollsintresserad hör namnet Mario Balotelli – vem tänker man då?

En talang som aldrig riktigt slog igenom? Hatad av Juventus-fans och utbuad när han spelar för landslaget? Helt enkelt ett kaosbarn? För visst är han det. Mario Balotelli lyckas hamna i luven på folk hela tiden. Det är bråk med tränare och supportrar. Han får röda kort och avstängningar till höger och vänster. Men ibland glimmrar han till, kanske pangar dit ett hat-trick eller som till exempel härom veckan när han skänkte bort 1000 pund till uteliggare. Många som tjänar mycket pengar vill ju gärna hålla i dom, men när Mario hade vunnit på kasino så tyckte han att han lika gärna ge pengarna till någon som behövde dem bättre, och så kanske han behövde lite snällare rubriker. Och historierna om Mario Balotelli fortsätter på den banan…

Som den där gången en mamma och hennes son utanför grindarna på Manchester Citys träningsanläggning efter en förmiddagsträning. Pojken hade Mario som favorit och ville ha hans autograf. Allt var som vanligt, fans med penna och papper, men Mario reagerade på något, kanske var det för att det inte brukar vara så mycket folk utanför förmiddagsträningarna eller så hade det bara gått väldigt bra på träningen så att han var på bra humör. Mario frågade varför pojken inte var i skolan, och han svarade att han var mobbad. Balotelli, mor och son hela gänget trängde ihop sig i Marios vita Mazerati och satte kurs mot skolan där de hade ett möte med läraren. Pojken berättade allt och vi får hoppas att allt löste sig och att mobbarna inte håller på Manchester United.

Efter att varit totalt ratad av Mancini i början av säsongen så är Mario på väg upp. Sen Manchester Citys lagkapten Carlos Tevez inte ville hoppa in i mötet mot Bayern München så får han inte spela längre så har Mario fått chansen, och den chansen tog han. Efter ett strålande samarbete med David Silva och Edin Dzeko så har Mancini hittat en uppställning som passar alla.

City förlorade i veckan mot Napoli i Champions League, men Balotelli gjorde mål och i ligan så går det som en dans på rosor. Med ligans bästa målvakt och bästa Mittfält/Anfall, stormar miljardbygget Manchester City mot sin första Premier League-titel. På söndg är det en viktig match mot Liverpool borta på Anfield, vinst där och allt talar för ett tronskifte i Manchester.

Foto: zawtowers på Flickr

// Love Lindqvist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *