Microsoft Santiago Bernabeu?

Det ryktas att Microsoft finns med bland spekulanterna till att bli huvudsponsor till Real Madrids klassiska hemmaarena Santiago Bernabeu. Och även om det är ett samarbete som till förstone känns avlägset, så ligger det närmare till hands än man kan tro.


Iker Casillas i frysboxen

Iker Casillas

Han har spelat knappt 500 ligamatcher för Real Madrids A-lag, klubben han är fostrad i och är lagkapten för, han har spelat 143 landskamper och vunnit två EM-guld och ett VM-guld för Spanien. Han har varit orsaken till varför man har sagt att världens lättaste jobb, med högst lön, är att vara andremålvakt för Real Madrid. Men nu, utan att någon vet varför, så är Iker Casillas, han som kallats för världens bästa målvakt, stoppad i frysboxen.


Real Madrid öppnar till slut plånboken

Med bara fyra dagar kvar på transfermarknaden så händer det äntligen något i Real Madrids trupp. Laget har gjort stora värvningar varje sommar sen “Los Galácticos” 2003 (när Real Madrid köpte till sig det första superlaget) och det såg länge ut som ledningen, den här sommaren, skulle nöja sig med det stjärnspäckade materialet som de redan har. Det enda substantiella ryktet var att Tottenhams superstjärna, Kroaten Luca Modric skulle till Real och igår bekräftade klubbarnas hemsidor övergången. En övergång som kommer göra det svårt för Tottenham, om de inte har någon lämplig värvning på gång.


Real Madrid – Valencia

Sist ett lag var med och utmanade om ligatiteln så var det Valencia, och de gjorde det så bra så att Rafael Benitez gäng till och med gick och vann allting 2002. Benitez blev hyllad som en gud och halva stadens invånare ville att han skulle få en gata uppdöpt efter sig, andra halva tyckte att han borde få minst två. I år så är det Valencia som Real Madrid inleder mot, hemma på Santiago Bernabeu den 19:e Augusti.


Képler Laveran Lima Ferreira

Pepe föddes i Maceión i Brasilien 1983. Han föddes som en Brasiliansk medborgare och började spela i det Portugisiska ligasystemet år 2001. Han trivdes som fisken i vattnet och efter att ha gjort succé under sina tre säsonger i Porto (2004 – 2007) så blev han Portugisisk medborgare och det öppnade upp för spel i EM i Österike/Schweiz.


El Clásico – 10/12 – 2011

Det var ungefär ett år sedan Real Madrid gästade Camp Nou, Mourinhos bragd-arena. Nu skulle Barca utmanas och det var helt jämnt på pappret. Det var även jämnt i matchen, fram till att Xavi satte 1 – 0 efter ca 10 min. Sen rann det bara på, och när Jeffren spikade dit 5 – 0 så var förnedringen fullbordad. Nu, sex möten senare så är förutsättningara något mer annorlunda. Real har tre pinnar fler än Barca och dessutom en match mindre spelad. Real har inte spelat så här bra någongång i modern tid, det hör till ovanligheten att de gör färre än tre mål per match.