L’Ibrahimovic

Så var det äntligen kritat och klart. Sveriges största fotbollsspelare någonsin gjorde det som folk bara skulle skrattat åt för tre år sedan, han har signat på för Paris Saint-Germain.

PSG har bara existerat i 42 år och har under 2000-talet aldrig varit någon klubb som man tycker är med och utmanar om någonting. Den senaste ligatiteln kom 1996 och den största meriten under 2000-talet var väl att man ett tag ägde Ronaldinho. Varför många känner till klubben ändå är mest för att Paris verkligen inte är en fotbollsstad och då blir Paris Saint-Germain det svarta fåret bland all konst och arkitektur. Efter Berlin så är Paris den sämsta fotbollshuvudstaden i Europa om man kollar i de inhemska ligorna.

Men så förra året så hände det som ofta händer, Oljeshejker från Qatar (dagens mest fotbollsintreserade land??) köper upp klubben och pengar strömmar in. De värvade Javier Pastore framför näsan på övriga storklubbar och transfertåget har tuffat på den här sommaren också. Lavezzi från Napoli, Thiago Motta från Inter och Thiago Silva från Milan. Från att vara ett mittengäng så är du nu ett lag med världsstjärnor och en Zlatan Ibrahimovic som tjänar tio gånger mer än blivande lagkaptenen, högerbacken, Jallet.

Så här långt så har Zlatan bara sagt bra saker om PSG, om det är hans egna ord eller vad folk har sagt åt honom att säga är det få som vet. Men något vi vet är att om Zlatan trivs i en klubb så levererar han på absolut högsta nivå, vilket han troligvis kommer göra i Paris. Han är dessutom samansvetsad med bästa vännen och vapendragaren Maxwell som kom till laget i vintras från Barcelona.

Det är mycket blandade åsikter bland både det vanliga fotbollsfolket och experter, vissa säger att han blev tvingad till övergången och att det här är ett rejält snesteg. Andra menar att det var ett lyft uppåt och jag tror på det senare. Zlatan behöver utmaningar. Han har vunnit allt i Italien flera gånger och nu kommer han till en liga där han är den absolut största spelaren, en sits som Zlatan verkar trivas i. Dessutom, så som det ser ut just nu, är PSG bättre än Milan och på de tre år som han har skrivit på kanske han kan vinna “den där jävla Champions League.

// Love Lindqvist
Foto: jeanfrancois beausejour via Flickr CC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *