José Mourinho mot Sir Alex Ferguson

 José Mourinho har varit älskad i alla lag han har varit i och Real Madrid är inget undantag. Han är extremt omtyckt av spelarna och han har större inflytande på publiken än någon annan i klubben. Men efter att åkt på en bitter förlust mot Barcelona i cupen så kände “Marängernas” supportrar att ännu en tränare hade svikit dem. För första gången blev “The special one” utbuad på hemmaplan trots vinst med 4-1 i derbyt mot Atletico Madrid.

Efter matchen gick Mourinho ut i media och berättade att han skulle lämna Real Madrid till sommaren.

José Morinho är världens bästa tränare, även om Pep Guardiola fick flest röster. Det viktigaste för Mourinho är laget, inte en stjärna. Han kan bänka vem som helst om den inte passar in i det mentala spelet. Det som skiljer en bra tränare från en helt otrolig tränare är att den helt otroliga tränaren kan vinna med vilket lag som helst. Och Mourinho åkte på sin första hemmaförlust först när han kom till Real Madrid.

Nu säger dock Mourinho att han saknar den engelska ligan, och ett sådant uttalande kan skapa kaos. Han har sagt att han aldrig skulle gå till en rival till en tidigare klubb, men jag tror inte han skulle gå tillbaka till en gammal klubb heller, i alla fall inte på ett bra tag. Han har dessutom bråkat med Roman Abramovitch och det kan förändra hans beslut.
Då finns det ett lag som borde locka mest, Manchester United.

Sir Alex Ferguson har varit i klubben sedan 1986 och fyllde 70 år för ett tag sedan. Han är den enda som har blivit adlad tack vare sportslig farmgång.

12 ligatitlar, 5 FA cup-segrar, 4 carling cup-titlar, 10 comunity shield, 2 campions league-vinster, 1 UEFA cup, UEFA super cup, intercontniental och FIFA club world cup. Det är titlar som imponerar. Och det är bara titlar som Sir Alex har vunnit med Manchester United, om man ska gå in i hela Sir Alex troféskåp så skulle det ta för lång tid att skriva ner.

Sir Alex Ferguson har blivit större än vad Manchester United är, klubben gör inte en värvning utan att Sir Alex vill och de säljer inte en spelare utan hans tillåtelse. Om Sir Alex ska lämna klubben så kommer han avgå själv, rak i ryggen och med hedern i behåll.

José Mourinho skulle vara en värdig ersättare men jag tvivlar på att Sir Alex kommer lämna under den närmsta tre åren.

// av Love Lindqvist som också bloggar om fotboll på LoveAndFootball.com

Foton: Wikimedia Commons och TheSportReview.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *