Italien

Inter – Milan: Derby della Madonnina

Många gånger i Italien står arenorna halvtomma under match. Stora arenor för 50 000 kan se väldigt kala ut när bara hälften av publiken är där. Det är egentligen bara Juventus som brukar spela inför fulla hus. Men i den 24 februari spelas en av de stora italienska derby-matcherna. Den mellan Inter-Milan - Derby della Madonnina.

Av Love Lindqvist, sedan
Fotboll

Supersöndag del 1 – Italien

En av tre supermatcher som spelas söndagen den sjunde Oktober är Milano-derbyt mellan Milan och Inter. En av de mest färgsprakande fotbollsmatcher i världen, i alla fall på läktaren. De båda lagen delar på hemmaarenan San Siro (eller Guiseppe Meazza om man sympatiserar med Inter), Milan har sin rödsvarta Curva Sud och mittemot har vi den blåsvarta Curva Nord.

Av Love Lindqvist, sedan
Fotboll

Förbjudet byte i Milano

När det gamla det anfallsparet Cassano/Pazzini skilde på sig och gick till Milan respektive Inter var det nog ingen som trodde att de några år senare skulle byta lag med varandra efter ett och ett halvt år.

Av Love Lindqvist, sedan
Fotboll

Serie A – summering 2011-2012

Nu är alla serier slut och spelarna går antingen på semester eller laddar upp till EM i Polen/Ukraina. Själv tänkte jag summera ligorna i säsongen som gått. Först ut är italienska Serie A. Inför säsongen så handlade det om Inter och Milan som direkt gjorde upp i supercupfinalen som spelades på Läs mer…

Av Love Lindqvist, sedan