Inför Madrid-derbyt 26 nov 2011

Nu ar det dags för derby igen, den här gången i den spanska huvudstaden Madrid.

Mötet mellan Real Madrid och Atletico Madrid har länge hamnat lite i skuggan av El Clasico, men för Atletico-fansen så spelar den här matchen stor roll, och majoriteten av de som bor i Madrid håller på Atletico, exakt som Manchester-borna gärna håller på City. Orsaken? Jo det är ändast turister och medgångssupportrar som håller på Real respektive United.

Atletico tappade sitt helgon Diego Forlan till Inter, men värvade istället in fjolårets succéspelare Fálcao och klubben spåddes en fin säsong, men så fint har det inte börjat. Tolv spelade matcher, fyra vinster, fyra oavgjorda och fyra förluster. Men senast mot extremt formstarka Levante så kunde laget vinna med 3 – 2 på hemmaplan, alla målen kom i andra halvlek. Målskyttar: Pizzi, Adrian och Diego. Ingen Fàlcao så långt ögat når.

Real tog i helgen sin åttonde raka seger när de vann toppmötet mot Valencia på Mestalla. Det var en match som innehöll allt, mönsteranfall, kanonskott, en återupphämtning, en feldömd straffsituation i sista minuten och José Mourinho. Det underbara spelet dämpades av spanska medier på grund av Mourinhos överdrivna firande på Ronaldos 3 – 1 mål.

Förra året så hade Mourinho lite svårigheter med Real och många trodde han skulle lämna, men han bestämde sig för att göra ett försök till och nu lyckas han verkligen. Ronaldo gör obehagligt mycket mål, Káká är i form för första gången sedan 2007 och Benzema börjar även han äntligen leverera. En av sommarens stora nyförvärv, Nuri Sahin, får inte ens sitta på bänken. Trots att han var Bundesligas bästa mittfältare förra året.

Atletico är ett kvickt lag som spelar på två snabba yttrar i ett 4-3-3 spel, i stort sett ända chansen att utmana Real är att spela väldigt strukturerat och inte satsa på att anfalla utan kontra, annars kan de bli lika skadade som Sveriga blev borta mot Holland.
Real Madrid behöver egentligen bara fokusera på sitt spel, rulla boll som de gjort i de andra matcherna, nästan retas med motståndarna och sedan överrumpla dem.
Real borde inte ha några problem med Atletico, men i ett derby så kan det mesta hända och de underlägsna laget brukar ofta tagga till extra mycket.

Mitt tips: Real Madrid 4 – 1 Atletico Madrid, Real öppnar med att rulla mycket boll, men Adrian snappar upp den, tar en löpning och fölls precis utanför straffområdet. Diego slor frisparken som Fálcao skarvar vidare in i mål. Sedan börjar cirkus-Real, ett spel som inget lag i världen kan försvara sig mot. Ronaldo gör hat-trick varav en på straff och Di Maria kontrar in slutresultatet.

// Love Lindqvist – som också bloggar om fotboll på http://loveandfootball.com

En reaktion på “Inför Madrid-derbyt 26 nov 2011

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *