Peter, Fantomen på Broadway

phantom-of-the-opera-570x213

Fantomens succémask tvättades knappt av från Peter Jöbacks vackra ansikte i West End innan det blev dags att ta på den igen men denna gång på Broadway.  Vi är glada över att kunna gratulera Peter Jöback till nya rollen som Fantomen på operan!

I början på april beger han sig till New York för att börja repetera inför premiären den 29:e april och kommer sedan att spela till slutet av augusti. Förutom att vara den första europé sedan Michael Crawford spelade rollen som Fantomen har Peter även fått den stora äran att göra rollen under ett jubileumsår och det måste kännas fantastiskt.

Peters insats i London var helt perfekt och det måste erkännas att man hade en liten nervositet i magen på hans premiär den 19:e mars 2012. Stolen knarrade lite extra på Her Majestys Theatre men det var helt obefogat. Godispåsen som var inhandlad rördes inte och håret på armarna stod upp hela föreställningen.  Trots sin ljusa röst passade den in på ett annorlunda men extremt bra sätt. Vi som satt i salongen kände oss utvalda och ödmjuka när vi fick se och höra den stora rösten i den gamla teatern och av någon anledning så fick fantomen fler sympatipoäng denna gång än tidigare. Det kan inte annat än bli succé även i New York.

Vill du se Peter Jöback i rollernas roll så köp din biljett på Newyorkmusikal.se.
Vi tror och hoppas att det kommer att bli en lika stor succé som i west end.

Stort lycka till Peter!

/Ann-Chatrine Hellstrand

Läs gärna mer här: Aftonbladet.se, Sveriges Radio, Peter Jöback

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *