Fenomenet Shinji Kagawa

För tre år sedan så var det en 20-årig grabb som sprang runt i Osaka och spelade boll i den Japanska andradivisionen. Han den sortens mittfältare som man lägger märket till. Han har allt det man kräver, speeden, blicken och målsinnet. På 44 matcher under säsongen så blev det 27 mål och Carezo Osaka blev uppflyttade i den Japanska högstadivisionen. Elva matcher och sju mål han det bli innan det Tyska laget Borussia Dortmund blockade honom. Ett lag som var mer kända för sin publik än för sin fotboll där den största stjärnan kom från Egypten och det stod Zidan på ryggen. Det här laget vann ligan och den lilla Japanen var med och vann inför 80 000 på Westfalen stadion.

Inför säsongen 2011/12 så var Bayern München favoriter och Shinji hade bara haft nybörjartur. Det motbevisade han när Dortmund vann igen och han låg bakom det mesta. 50 matcher och 21 mål samt två ligaguld och cupguld för en kille vars största merit hade varit att ta upp sitt lag till högstadivisionen i Japan.

Nästa säsong så har han nummer 26 på ryggen, tröjan är röd och Manchester är hemstaden. Han är spelaren som United har behövt sen Paul Scholes fick ålderskrämpor någon gång under 2006.

Kagawa kan få talanger i superettan att drömma, de kanske tillhör den absoluta världseliten om fyra år.

// Love Lindqvist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *