Champions League 2011-2012 – åttondelsfinaler

Snart spelas åttondelsfinalerna i Champions League som en fortsättning på det spännande gruppspelet blev det även spännande lottningar.

De två största favoriterna Barcelona och Real Madrid fick hyfsat lätta lottningar i form av Leverkusen respektive CSKA Moskva. Napolis resa genom Champions League förblir svår då de lottades mot Giganterna från London – Chelsea. Den matchen är kanske den roligaste för en fotbollsälskare. Med svenska ögon är matchen mellan Arsenal och Milan den roligaste: Zlatan vs England, ännu en gång.

LyonApoel FC

Lyon hade problem genom gruppspelet men lyckades, efter 7-1 borta mot Zagreb, ta sig vidare. Sensationslaget Apoel FC från Cypern hade ett enkelt gruppspel och mot rutinerade Lyon tar resan slut.

NapoliChelsea

Det var inte så många som hade tippat att Napoli skulle klara sig vidare från ”mardrömsgruppen”, inte många trodde det, men det trodde jag. Och jag tror fortfarande på laget från Neapel. Båda laget har gått bra i sin liga men Napoli har en gigant längst fram i form av Cavani och vad vi har sett så här långt så trivs Italienerna med att slå ur underläge.
Ticmate säljer biljetter till matchen Chelsea – Napoli på Stamford Bridge 14 februari 2012

MilanArsenal

Arsenal har floppat i ligan. Utan van Persie skulle laget vara ett bottenlag. Laget vann ändå, lite överaskade, sin grupp i Champions League. Milan däremot är med och slåss i toppen av Serie A och laget är samspelt, Milans offensiv är bättre än Arsenals försvar. Genom åren så har Milan spelat bra mot Engelska lag.
Ticmate säljer biljetter till bägge matcherna
– Milan – Arsenal på San Siro den 15 februari 2012 och till
– Arsenal – Milan på Emirates 6 mars 2012

FC BaselBayern München

Egentligen inget snack om saken. Bayern München är ett av världens bästa lag just nu och kommer göra allt för att få lyfta pokalen på sin egen arena den 19:e Maj. FC Basel slog ut United men nu har de inte mycket att säga till om.

Bayer LeverkusenFC Barcelona

Cheferna inom Leverkusen skrattade lite uppgivet när de fick reda på lottningen och det förstår man ju. När Barcelona levererar så är de bäst i världen och Leverkusen kan bara drömma om att nå kvartsfinal.
Ticmate säljer biljetter till  FC Barcelona – Bayer Leverkusen på Camp Nou den 6 mars 2012

CSKA MoskvaReal Madrid

De spanska giganterna var ganska lättade efter lottningen. CSKA är ingen dåligt lag men brevid marängerna så ser de ändast ut som socker-korn.
Ticmate säljer biljetter till Real Madrid – CSKA Moscow på Santiago Bernabeu den 14 mars 2012 

Zenit St PetersburgBenfica

I Ryssland spelar man liksom i Sverige, vår – höst och därförär det uppehåll i Ryssland just nu. Benfica spelar ofta bra i Champions League men det tar ofta slut efter gruppspelet. Nu tog de sig sensationellt vidare från sin grupp och hade tur med lottningen.

MarsielleInter

Inter är en av de stora besvikelserna den här säsongen. Efter att Mourinho gick så har laget sjunkit som en sten och kryper nu åter igen bakom Milan och Juventus. Marsielle spelade bra genom hela gruppspelet och det går ven bra i ligan. Med lite tur kommer nog fransmännen få spela kvartsfinal.
Ticmate säljer biljetter till matchen Inter – Marseille på San Siro den 13 mars 2012

De första åttondelsfinalerna spelas 14-15 och 21-22 februari. Returmatcherna 6-7 och 13-14 mars. 16 mars lottas kvartsfinalerna, som spelas 27-28 mars och 3-4 april. Semifinalerna spelas 7-18 och 24-25 april. 19 maj spelas finalen på Allianz Arena i München.

// Love Lindqvist som också bloggar om fotboll på sin egen blogg – LoveAndFootball.com

En reaktion på “Champions League 2011-2012 – åttondelsfinaler

  1. Pingback: Love har tippat utgången i alla Champions League-åttondelsfinalerna åt oss | Nikkelin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *