Att ta sig runt i London: Tips & tricks för resande i London

LondonLondons kollektivtrafik består av ett komplicerat nät av tunnelbana, tåg och bussar. Hela nätet har bra förbindelser med varandra, men att ta sig från ena sidan av staden till den andra, kan ta lång tid och innebär vanligtvis några byten längs vägen.

Följ vår enkla guide om hur du enklast reser i Londons kollektivtrafik, så att du inte åker vilse, blir frustrerad eller börjar undra hur mycket av din semesterkassa som har spenderats på resande!

Stressfria resetips!

Planera dina aktiviteter geografiskt – Nyckeln till framgång är att planera in dina aktiviteter tillsammans geografiskt, så att du inte behöver åka fram och tillbaka till ett område som du redan har besökt.

Använd Google Maps – Hela Londons transportsystem, inklusive tunnelbana, tåg, bussar och färjor, är integrerad med Google. Det innebär att du enkelt och när som helst kan titta upp rutter och resvägar på din mobiltelefon. Vad som kanske är ännu mer användbart är att du under rusningstid kan få tips om alternativa vägar eller kommunikationsmedel för att hjälpa dig att välja det bästa sättet att ta dig runt på. Det är också en bra idé att i förväg spara rekommenderade platser och rutter på Google Maps.

Skaffa ett Visitor Oyster card eller ett Travelcard – Om du köper en biljett varje gång du kliver ombord på en buss eller går ner i tunnelbanan, kommer plånboken snabbt dräneras på pund, i en deprimerande hastighet. Att istället använda ett resekort fylld med sk reskassa; ett Visitor Oyster Card eller ett tidsbestämt resekort; ett Travelcard, kan spara en hel del i resekostnader – och är dessutom väldigt bekvämt!

Att resa mellan flygplatsen och London

Det finns många alternativ till transfer mellan London och dess olika flygplatser, beroende på vilken flygplats du landar på. Dessa olika alternativ inkluderar flygbuss, taxi, tunnelbana och tåg. För stora grupper kan en chartrad buss vara mer ekonomiskt. Om du reser med mycket bagage eller bor utanför centrala London kan ett dyrare och långsammare alternativ som taxi vara mer lockande.

Om du letar efter det billigaste alternativet, är tunnelbanan definitivt det bästa valet, särskilt om du reser med lätt bagage (gäller från endast Heathrow).

Om du är ute efter det snabbaste resealternativet är expresstågen ditt bästa val. Du reser snabbt och bekvämt, expresstågen rekommenderas starkt av många resenärer!

Heathrow Airport: Det snabbaste alternativet är Heathrow Express. Du kan även ta tuben, tunnelbanan, men tänk på att det kan vara lite stressigt och bökigt att kliva på och av med handbagage och resväskor.

Gatwick Airport: Gatwick Thameslink Airport Train (till Blackfriars, Farringdon eller St Pancras), är det billigaste alternativet och Gatwick Express (till London Victoria) är den i särklass snabbaste och mest stressfria.

Stansted Airport: Det enklaste alternativet från Stansteds flygplats är att ta Stansted Express till Liverpool Street Station i centrala London.

Tips på saker att se och göra i London!

Om du planerar att ägna ett par dagar till sightseeing och att utforska alla sevärdheter, kan du göra det med Hop-on Hop-off bussarna och i din egen takt. Från en klassisk dubbeldäckare, kan du koppla av och njuta av vyn över London, du undviker alla pendlare på tunnelbanan. Biljetter finns som både 24- 48 timmars alternativ och inkluderar även en sightseeing med båt på Themsen.

Att promenera, eller varför inte cykla – är bland det bästa sättet att upptäcka Londons skatter på, eftersom det ger dig möjlighet att verkligen få en känsla för gatorna och möta lokalbefolkningen.

Hur du än väljer att ta dig runt i London, hoppas vi att dessa tips ger dig mer tid (och kanske mer pengar) att njuta av allt som London har att erbjuda.

               gatwick_express_1              heathrow-express-logo-small_   stansted_express_

Gatwick Express (236 kr.)     Heathrow Express (295 kr.)    Stansted Express (232 kr.)

 

gatwick_airport_thameslink_small                             oyster_cards___                               travelcards

Gatwick Airport Train (124 kr.)   Oyster Card (från 299 kr.)       Travelcard (från 206 kr.)

 

One thought on “Att ta sig runt i London: Tips & tricks för resande i London

  1. Det finns ytterligare en tågförbindelse till/från Heathrow och Paddington: Heathrow Connect. Visserligen långsammare än Express, men väsentligt billigare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *