Arsenals omöjliga uppgift

Ikväll står Arsenal inför säsongens omöjligaste uppgift i Europeisk toppfotboll. De måste vinna över Bayern München. De måste göra det i deras hemmaborg. De måste göra minst tre mål och vinna med minst två måls marginal.

Så, varför är det då så omöjligt? Chelsea gjorde det ju förra året?
Ja, och det var en bragd. Nu skulle det vara ett mirakel.

När Millwall förorade Play-off-finalen till Championship säsongen 08/09 så sa Kenny Jacket till spelarna efteråt att de skulle känna besvikelsen och bli så påverkade som det går och sedan spela med den känslan i minnet i de kommande 46 ligamatcherna året därpå.

2010/2011 spelade Milwall Championship.

Bayernspelarna kommer ihåg när Chelsea lyfte pokalen i deras borg, i deras stad. De minns besvikelsen och spelar med den i bakhuvet det här året, och de manglar allt motstånd. En förlust och tre oavgjorda på 24 ligamatcher. 64 gjorda mål och åtta insläppta. Två världsspelare på varje position. Dessutom har Alianz Arena varit slutsåld sen den invigdes. Med ett 18 poängs avstånd ner till Borussia Dortmund på andraplats och nu kan man lägga allt fokus på att vinna Champions League. Och för att komma till kvartsfinal så står bara lilla, sårbara Arsenal ivägen.

Men så vad krävs? Vad måste Arsene Wenger göra för att få sina mannar utan självförtroende att vinna med 3 – 0 över ett gäng blodtörstiga tyskar? Först och främst måste de våga tro på sig själva? När matchen på Emirates startade så såg det inte ens ut som att Arsenal trodde att det var möjligt att avancera, när Mario Mandzukic satte 3 – 1 så var ingen förvånad, inte ens Arsenalspelarna, medans Wenger grät.

Om det nu är 11 taggade Arsenal-spelare som springer in på Alianz så är det viktigt att det är taggade hela matchen, varenda tackling ska vara på liv och död, varenda skott ska sitta i mål och varenda passning ska gå fram. Tar det kommandot i matchen tidigt och sätter Bayern i brygga så vet vi att den tyska muren går att fälla (Berlin 2012-10-16).

Ingenting talar för att Arsenal ska klara det här.Två gånger har det hänt att ett lag vänt en slutspelsmatch i CL efter förlust på hemmplan. Nu är dessutom förutsättningarna annorlunda. Troligtvis går Arsenal ut stenhårt och det kommer straffas ännu hårdare. Därför är nästa Onsdag upplagd för en skräll, för det är väl ändå det alla hoppas på?

// Love Lindqvist – @love_lin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *